GAZIA
Osagaiak:
Arrozarentzat:
1 katilu arroz
4 koilarakada arroz edo sagar ozpin
2 koilarakada azukre
Koilarakadatxo bat gatz
Betelanerako:
Oilasko-bularki bat
nori algaren 4 orri
Eskukada bat tipulin
250 g krema-gazta
Gatz apur bat
Piperbeltz pixka bat
Estalkirako:
1 katilu irin (140 gramo)
3 arrautza
250 gramo ogi birrindu
250 mililitro olio frijitzeko
Nola egin:
1- Garbitu ondo arroza, ura zeharrargi atera arte. Aleak iragazki batean utzi eta bol batean urez bete, garbitu eta ura aldatu, ondo garbitu arte.
2- Su ertaineko eltze batean, bota arroza ur-kantitate berarekin. Beraz, sushi eta hand rollerako arroza prestatzeko, proportzio horri eutsi beharko diozu: katilu bat arroz = katilu bat ur.
3- Ura lehortu ondoren, kendu eltzekoa sutatik, pasatu arroza bol batera eta gehitu ozpina, azukrea eta gatza, nahastu dena ondo eta gorde estalita.
4- Moztu bularkiak zerrenda lodietan, bota gatza eta piperbeltza eta berotu koilarakada bat olio zartaginean.
5- Frijitu oilaskoa ondo egosi arte, eta gehitu gurina eta baratxuria zaporea indartzeko. Aprobetxatu eta moztu krema-gazta zerrenda lodietan; hain sendo ez badago, utzi minutu batzuk izozkailuan edo erabili gozogintzako mahuka bat.
6- Zabaldu esterilla eta utzi katilu bat inguruan eskuak bustitzeko. Horrek arroza ez itsasten laguntzen du. Zabaldu arroz-geruza fin bat nori alga baten gainean, eta utzi 3 cm-ko tartea goiko ertzean.
7- Irauli alga, eta utzi arroza azpian, eta jarri oilaskoa, gazta krema eta tipulina arrozik ez duen algaren zatian.
8- Hasi oilasko-hand rolla biribiltzen, osagaiak algarekin bilduz.
9- Eman zilindro-forma esterillaren edo erabiltzen ari zaren horren laguntzaz.
10- Ondo zanpatu hand rolla biribiltzen duzun bakoitzean, ondo itsasteko eta ez desarmatzeko.
11- Arroz-rolak eginda dituzunean, prestatu plater batzuk irinarekin, beste bat arrautza irabiatuekin eta beste bat pankoarekin. Eta egin rol bakoitza 3 osagaietatik.
12- Berotu olioa zartaginean, eta frijitu oilasko-hand roll bakoitza 3 minutuz gutxi gorabehera, edo gorritu arte.
13- Gorde itzazu hand roll-ak tibiak dauden bitartean, inguruko paperarekin eta -saltsarekin edo gazigezarekin. Por lo que ves, oilasko-hand rollaren errezeta nahiko neketsua da, baina los resultados merecen.
Arrozarentzat:
1 katilu arroz
4 koilarakada arroz edo sagar ozpin
2 koilarakada azukre
Koilarakadatxo bat gatz
Betelanerako:
Oilasko-bularki bat
nori algaren 4 orri
Eskukada bat tipulin
250 g krema-gazta
Gatz apur bat
Piperbeltz pixka bat
Estalkirako:
1 katilu irin (140 gramo)
3 arrautza
250 gramo ogi birrindu
250 mililitro olio frijitzeko
Nola egin:
1- Garbitu ondo arroza, ura zeharrargi atera arte. Aleak iragazki batean utzi eta bol batean urez bete, garbitu eta ura aldatu, ondo garbitu arte.
2- Su ertaineko eltze batean, bota arroza ur-kantitate berarekin. Beraz, sushi eta hand rollerako arroza prestatzeko, proportzio horri eutsi beharko diozu: katilu bat arroz = katilu bat ur.
3- Ura lehortu ondoren, kendu eltzekoa sutatik, pasatu arroza bol batera eta gehitu ozpina, azukrea eta gatza, nahastu dena ondo eta gorde estalita.
4- Moztu bularkiak zerrenda lodietan, bota gatza eta piperbeltza eta berotu koilarakada bat olio zartaginean.
5- Frijitu oilaskoa ondo egosi arte, eta gehitu gurina eta baratxuria zaporea indartzeko. Aprobetxatu eta moztu krema-gazta zerrenda lodietan; hain sendo ez badago, utzi minutu batzuk izozkailuan edo erabili gozogintzako mahuka bat.
6- Zabaldu esterilla eta utzi katilu bat inguruan eskuak bustitzeko. Horrek arroza ez itsasten laguntzen du. Zabaldu arroz-geruza fin bat nori alga baten gainean, eta utzi 3 cm-ko tartea goiko ertzean.
7- Irauli alga, eta utzi arroza azpian, eta jarri oilaskoa, gazta krema eta tipulina arrozik ez duen algaren zatian.
8- Hasi oilasko-hand rolla biribiltzen, osagaiak algarekin bilduz.
9- Eman zilindro-forma esterillaren edo erabiltzen ari zaren horren laguntzaz.
10- Ondo zanpatu hand rolla biribiltzen duzun bakoitzean, ondo itsasteko eta ez desarmatzeko.
11- Arroz-rolak eginda dituzunean, prestatu plater batzuk irinarekin, beste bat arrautza irabiatuekin eta beste bat pankoarekin. Eta egin rol bakoitza 3 osagaietatik.
12- Berotu olioa zartaginean, eta frijitu oilasko-hand roll bakoitza 3 minutuz gutxi gorabehera, edo gorritu arte.
13- Gorde itzazu hand roll-ak tibiak dauden bitartean, inguruko paperarekin eta -saltsarekin edo gazigezarekin. Por lo que ves, oilasko-hand rollaren errezeta nahiko neketsua da, baina los resultados merecen.

Osagaiak:
Kilo bat posta beltz
Tipula txiki bat
4 arrautza
5 patata
Gatz eta piperbeltz pixka bat
1 litro landare-olio
Nola egin:
1- Garbitu patatak, izoztu eta moztu zerrendatan, patata frijitu batzuk prestatzeko egingo zenukeen bezala.
2- Gatza eta piperbeltza bota haragia, etxeko txorrotak zapore gorena izan dezan.
3- Berotu olio litro bat eltze batean su ertainean, eta frijitu patatak gorritu arte.
4- Garbitu ondo kipula eta moztu juliana eran. Txileko txorrotak teknika honen bidez moztutako tipula izaten du, baina nahiago baduzu beste mozketa mota bat egin dezakezu. Nolanahi ere, artikulu hau kontsultatzea gomendatzen dizugu: "Nola ebaki tipula".
5- Prestatu haragi-zatiak zartagin batean olio txorrotadatxo batekin. Bi aldeetatik egosita dagoenean, kendu, baina ez itzali sua. Aparte, moztu haragia zerrendatan.
6- Igo sua eta frijitu kipula zartaginean bertan, haragitan geratu zen zukua inpregnatzeko. Salteatu bigun egon eta kolore pixka bat hartu arte.
7- Puntu horretan, aitek prest egon beharko lukete, gehiegizko koipea xurgatzeko sukaldeko paperaren gainean kendu eta ateratzeko. Halaber, prestatu arrautza frijituak gatz pixka batekin eta piperbeltz pixka batekin. Bi arrautzak batera egin ditzakezu, argazkian agertzen den bezala.
8- Orain, nahikoa da txorrotak ordena honetan muntatzea: patatak, haragia, tipula eta, azkenik, arrautzak. Kito! Txileko txorrotaren errezeta gozo-gozoa, originala! Eta Txileko estiloko menua zerbitzatzeko, txileko haragi-enpanadak prestatuko ditu.
Kilo bat posta beltz
Tipula txiki bat
4 arrautza
5 patata
Gatz eta piperbeltz pixka bat
1 litro landare-olio
Nola egin:
1- Garbitu patatak, izoztu eta moztu zerrendatan, patata frijitu batzuk prestatzeko egingo zenukeen bezala.
2- Gatza eta piperbeltza bota haragia, etxeko txorrotak zapore gorena izan dezan.
3- Berotu olio litro bat eltze batean su ertainean, eta frijitu patatak gorritu arte.
4- Garbitu ondo kipula eta moztu juliana eran. Txileko txorrotak teknika honen bidez moztutako tipula izaten du, baina nahiago baduzu beste mozketa mota bat egin dezakezu. Nolanahi ere, artikulu hau kontsultatzea gomendatzen dizugu: "Nola ebaki tipula".
5- Prestatu haragi-zatiak zartagin batean olio txorrotadatxo batekin. Bi aldeetatik egosita dagoenean, kendu, baina ez itzali sua. Aparte, moztu haragia zerrendatan.
6- Igo sua eta frijitu kipula zartaginean bertan, haragitan geratu zen zukua inpregnatzeko. Salteatu bigun egon eta kolore pixka bat hartu arte.
7- Puntu horretan, aitek prest egon beharko lukete, gehiegizko koipea xurgatzeko sukaldeko paperaren gainean kendu eta ateratzeko. Halaber, prestatu arrautza frijituak gatz pixka batekin eta piperbeltz pixka batekin. Bi arrautzak batera egin ditzakezu, argazkian agertzen den bezala.
8- Orain, nahikoa da txorrotak ordena honetan muntatzea: patatak, haragia, tipula eta, azkenik, arrautzak. Kito! Txileko txorrotaren errezeta gozo-gozoa, originala! Eta Txileko estiloko menua zerbitzatzeko, txileko haragi-enpanadak prestatuko ditu.

Osagaiak:
1 kg ar
1 kg txolga
0,5 kg piure
1 kg lukainka
0,5 kg ultes
Kipula bat
3 baratxuri-ale
Aji lehor gorri bat
1 apio-adar
0,5 l ardo zuri
Olioa
Gatza gustura
Piperbeltza gustura
Ura edo arrain-/itsaski-salda
Nola egin:
1- Olio pixka batekin egindako eltze batean, frijitu kipula laukitxotan moztuta.
2- Bestalde, lapiko batean txolgasa, arrak, piureak eta azkenak 10 minutu inguru egosten dira.
3- Tipula gorritzen hasten denean, baratxuriak, apioa eta ebakitako lukainkak, baratxuri xehatua, piperbeltza eta gatza bota.
4- Dena ondo gorritu ondoren, itsaski egosiak eta ardo zuria gehitzen dira, eta eltzeari 3/4 ur-zati gehitzen zaizkio. Txileko itsaskia ordu erdiz prestatzen utzi.
5- Zerbitzatu itsaski beroa perrexil edo martorri txikituarekin gainetik.
1 kg ar
1 kg txolga
0,5 kg piure
1 kg lukainka
0,5 kg ultes
Kipula bat
3 baratxuri-ale
Aji lehor gorri bat
1 apio-adar
0,5 l ardo zuri
Olioa
Gatza gustura
Piperbeltza gustura
Ura edo arrain-/itsaski-salda
Nola egin:
1- Olio pixka batekin egindako eltze batean, frijitu kipula laukitxotan moztuta.
2- Bestalde, lapiko batean txolgasa, arrak, piureak eta azkenak 10 minutu inguru egosten dira.
3- Tipula gorritzen hasten denean, baratxuriak, apioa eta ebakitako lukainkak, baratxuri xehatua, piperbeltza eta gatza bota.
4- Dena ondo gorritu ondoren, itsaski egosiak eta ardo zuria gehitzen dira, eta eltzeari 3/4 ur-zati gehitzen zaizkio. Txileko itsaskia ordu erdiz prestatzen utzi.
5- Zerbitzatu itsaski beroa perrexil edo martorri txikituarekin gainetik.

GOZOA
Osagaiak:
Ogiarentzako:
500 gramo irin
3 arrautza
50 gramo gurin
120 gramo azukre
15 gramo legamia
Limoi- edo laranja-birrintzea
100 mililitro ur edo esne
Merengerako:
2 argiak
1 katilu lore-azukre
Kremailore tartaroaren koilarakadatxo bat (aukerakoa)
Banilla-koilarakadatxo bat (aukerakoa)
Koloretako txinparta-sorta bat (aukerakoa)
Nola egin:
1- Txileko gozoki horiekin hasteko, katilu handi batean bota irina. Bitartean, legamia ur edo esne epel pixka batean aktibatzen du, azukre koilarakada batekin batera.
2- Gehitu arrautzak, margarina, azukrea eta limoi- edo laranja-birringailua, ondo nahastu pikortatu arte.
3- Pikorrak bereizita daudenean, ura legamiarekin gehitzen hasten da, egurrezko paleta batekin nahasten duen bitartean.
4- Oso lehor geratzen bada, pixkanaka-pixkanaka gehitu dezakezu gainerako ura edo esnea, ogiaren antzeko masa bat geratu arte. Utzi pausatzen gainean zapi batekin.
5- Bol txikiago batean merengea prestatzen hasten da, zuringoak irabiatu eta forma hartzen duten arte. Gehitu azukrea, lorea pixkanaka, tartalo kremorearekin eta, azkenik, banilla. Erreserba hoztua.
Ogiarentzako:
500 gramo irin
3 arrautza
50 gramo gurin
120 gramo azukre
15 gramo legamia
Limoi- edo laranja-birrintzea
100 mililitro ur edo esne
Merengerako:
2 argiak
1 katilu lore-azukre
Kremailore tartaroaren koilarakadatxo bat (aukerakoa)
Banilla-koilarakadatxo bat (aukerakoa)
Koloretako txinparta-sorta bat (aukerakoa)
Nola egin:
1- Txileko gozoki horiekin hasteko, katilu handi batean bota irina. Bitartean, legamia ur edo esne epel pixka batean aktibatzen du, azukre koilarakada batekin batera.
2- Gehitu arrautzak, margarina, azukrea eta limoi- edo laranja-birringailua, ondo nahastu pikortatu arte.
3- Pikorrak bereizita daudenean, ura legamiarekin gehitzen hasten da, egurrezko paleta batekin nahasten duen bitartean.
4- Oso lehor geratzen bada, pixkanaka-pixkanaka gehitu dezakezu gainerako ura edo esnea, ogiaren antzeko masa bat geratu arte. Utzi pausatzen gainean zapi batekin.
5- Bol txikiago batean merengea prestatzen hasten da, zuringoak irabiatu eta forma hartzen duten arte. Gehitu azukrea, lorea pixkanaka, tartalo kremorearekin eta, azkenik, banilla. Erreserba hoztua.

Osagaiak:
5 arrautza
Katilu bat gari-irin (140 gramo)
Labeko hauts koilarakadatxo bat (legamia kimikoa)
Katilu bat azukre lore edo glasa
300 gramo esne-gozoki (gutiziak, ekipea)
laberako papera
Nola egin:
1- Berotu labea 180 °C-an. Bereizi arrautzak eta nahastu gorringoak 3/4 katilu loredun azukrearekin, sendotasun pixka bat hartu arte.
2- Irabiatu zuringoak elur-puntara eta gehitu aurrez prestatutako nahastea, nahastu mugimendu inguratzaileekin eta bota nahasketa apaintzeko mahuka batean. Ez baduzu, inprobisatu egin dezakezu, plastikozko poltsatxo baten izkina batean erreten bat irekiz eta nahasketa han sartuz.
3- Gurin-paper pixka bat duen erretilu batean, sortu zure palmondoaren tamaina nahasteko diskoak, gutxi gorabehera.
4- Su eman diskoei 10 bat minutuz 180 °C-an. Berrikus itzazu etengabe, azkar gorritzen baitira eta oso txigortuta gera baitaitezke.
5- Bete disko bakoitza beheko aldetik, ertzak ondo estaltzeko, eta jar itzazu armairutik edo sartu. Baso bat esne epel zerbitzatu eta gozatu txiletar eder hauekin.
5 arrautza
Katilu bat gari-irin (140 gramo)
Labeko hauts koilarakadatxo bat (legamia kimikoa)
Katilu bat azukre lore edo glasa
300 gramo esne-gozoki (gutiziak, ekipea)
laberako papera
Nola egin:
1- Berotu labea 180 °C-an. Bereizi arrautzak eta nahastu gorringoak 3/4 katilu loredun azukrearekin, sendotasun pixka bat hartu arte.
2- Irabiatu zuringoak elur-puntara eta gehitu aurrez prestatutako nahastea, nahastu mugimendu inguratzaileekin eta bota nahasketa apaintzeko mahuka batean. Ez baduzu, inprobisatu egin dezakezu, plastikozko poltsatxo baten izkina batean erreten bat irekiz eta nahasketa han sartuz.
3- Gurin-paper pixka bat duen erretilu batean, sortu zure palmondoaren tamaina nahasteko diskoak, gutxi gorabehera.
4- Su eman diskoei 10 bat minutuz 180 °C-an. Berrikus itzazu etengabe, azkar gorritzen baitira eta oso txigortuta gera baitaitezke.
5- Bete disko bakoitza beheko aldetik, ertzak ondo estaltzeko, eta jar itzazu armairutik edo sartu. Baso bat esne epel zerbitzatu eta gozatu txiletar eder hauekin.

Osagaiak:
2 zeta-galleta
¾ kilogramo jaki
¼ kilogramo intxaur zuritu eta xehatu
Krema-poto bat
Apaintzeko intxaur-sorta bat
Nola egin:
1- Zapaldu gailetak eskuarekin eta nahastu intxaur xehatuekin. Kiloaren 1/4 gehitu. Manjar (gorde gainerakoa) eta krema; nahastu ondo busti arte.
2- Hustu urez betetako opil-molde batera, eta ondo estutu eta zapaldu 22 cm inguruko moldean. diametrokoak. Eraman hozkailura 30 bat minutuz.
3- Desmoldea, estali estalkia gainerako jakiekin, apaindu intxaurrekin eta zerbitzatu xerra meheetan. Soca-galleten opil aberats honekin krema pixka bat eman dezakezu.
2 zeta-galleta
¾ kilogramo jaki
¼ kilogramo intxaur zuritu eta xehatu
Krema-poto bat
Apaintzeko intxaur-sorta bat
Nola egin:
1- Zapaldu gailetak eskuarekin eta nahastu intxaur xehatuekin. Kiloaren 1/4 gehitu. Manjar (gorde gainerakoa) eta krema; nahastu ondo busti arte.
2- Hustu urez betetako opil-molde batera, eta ondo estutu eta zapaldu 22 cm inguruko moldean. diametrokoak. Eraman hozkailura 30 bat minutuz.
3- Desmoldea, estali estalkia gainerako jakiekin, apaindu intxaurrekin eta zerbitzatu xerra meheetan. Soca-galleten opil aberats honekin krema pixka bat eman dezakezu.
