GAZIA

Osagaiak: (2 erraziotarako)
85 g arrautza-nodo lehor
115 g oilasko-bularki
2 koilarakada olio Wok Thai La Tourangelle
2 baratxuri-ale handi
Tipula erdia
Koilarakadatxo bat martorri ale ehotan
80 g azenario, zurituta eta zerrendatan ebakita
250 g txinako aza, zerrenda mehetan moztua, mandolinarekin
90 g soja-kimu fresko
Martorri freskoa nahierara
Tipula-koilarakada frijitu bat (fakultatiboa)
Lima-xerrak
Saltsarako: 45 g barazki- eta oilasko-salda, ahal dela etxean
Kecap Manis koilarakada bat (Indonesiako soja gozoa)
Koilarakada bat soja
Sriracha saltsaren koilarakadatxo bat

Nola egin:
Saltsa prestatzen dugu:
1. Bol txiki batean, nahastu saltsaren osagai guztia, erabat homogeneizatu arte.
2. Gorde dezagun.
Barazkiak eta oilaskoa salteatzen ditugu: 1.Ontziak zehazten duen bezala prestatu  noodleak. Gorde dezagun.
2. Tipula eta baratxuria xehe-xehe egin, eta gorde.
3.Jarri Buyer zartagina bero ertainean. Bota koilarakada bat Wok Thairen olio, eta utzi tenperatura pixka bat hartzen.
4.Gehitu oilasko bularkia eta prestatu bi aldeetatik, urre antzeko kolorea lortu arte. Zartaginetik atera, eta atera pixka bat.
5.Erre gabe manipulatu ahal dugunean, moztu oilaskoa zerrendatan. Gorde dezagun.
6.Zartagin berean beste koilarakada bat olio gehitu, tipula, baratxuri xehatua eta martorria ale ehotan.
7. 4 minutuz kozinatuko dugu noizean behin. Urre-kolore pixka bat hartu behar du, baina ez erre. 8.Azenarioa aza txinatarrarekin batera bota, eta 1-2 minutuz egosi. Ikusiko duzue barazkiak murriztu egiten direla, ur galeragatik, eta samur bihurtzen direla.
9.Aurrez prestatutako noodleak eta erreserbatutako saltsa gehitu.
10.Bero ertainean utzi, eta batera eragin, osagaiak modu uniformean nahas daitezen.
11.Prestatu 2-3 minutuz, eta ez utzi likidorik zartaginaren oinarrian.
12.Soja-kimuak bota oilaskoarekin batera, eta nahastu.
13.Berotik kendu, kipula frijitua martorri freskoarekin hautseztatu eta zerbitzatu.
14.Lima-xerra batzuekin lagunduko dugu.


Osagaiak (4 lagunentzat):
2 Oilasko-bularkia
1 Piper berde italiarra
Curry gorriko pasta 1 koilarakada
200g Ale luzeko arroza
1 Jogurt naturala
Ekilore-olioa, 4 zopa-koilarakada
Sesamo olioa 2 koilarakada postrerako
0.5 Piper gorria
1 Tipula
Martorri freskoa nahierara

Nola egin:
1.Errezeta hau egiteko, barazkiak eta oilaskoa ondo txikitu behar ditugu, dena zati luzeetan edo antzeko tamainako zerrendetan. Osagaiak prestatu ondoren, tipula eta bi piper motak zartagin zabal batean bigunduz hasiko gara, edo wok bat ekilore eta sesamo olioekin.
2.Tipula eta piperra bigun eta bigun daudenean, gehitu oilaskoa xerratan ebakita eta gorritu barazkiekin, sua altxatuz. Kolorea hartzen hasten denean, bota curry gorriaren pasta eta jogurta, ondo nahastu eta utzi aromek osagai guztiak ondo bustitzen. Nahiago baduzue, koko-esnea erabil dezakezue jogurtaren ordez.
3.Oilaskoa barazkiekin egiten dugun bitartean, jasmin motako edo basmati motako arroz luzea egosi eta ondo xukatu. Arroza zartaginean salteatuko dugu. Zartaginean arroz frijitua bota eta salteatu dena ondo integratuta egon arte.
4.Nahi izanez gero, otarrainxka batzuk eta bi arrautzako tortilla frantsesa bota dezakegu, gure menua osatzeko. Arrautza frijitu bat ere egin dezakezu, eta Nasi goreng gainean zerbitzatu, Indonesian aurkitu ohi den formetako batean. Plater hau mahaira eraman, eta dena batera aurkeztu, martorri freskoekin apainduta. Erraza eta azkarra, plater hau oso gozoa da eta asetze-eragin handia du.


Osagaiak:
Kurkuma eho koilarakadatxo bat
Koilarakada bat gatz
Koilarakada bat azukre
2 patata ertain, zurituak eta falketan moztuak
1/2 oilasko ertaina, zatituta
70 g soja-kimu
250 g leka
Pepino libano bat, xerratan ebakia
2 tomate heldu, falkatan moztuak
4 arrautza gogor
100 g tofu sendo, kuboetan moztua
Zerbitzatzeko gailetak (aukerakoa)
2 koilarakada txalote frijitu (aukerakoa)
3 koilarakada martorri
frijitzeko landare-olioa
tofua hautseztatzeko arto-irina

Nola egin:
1- Jarri olioa zartagin txiki batean, eta frijitu baratxuri-malutak segundo batzuez, kolorea aldatu arte. Ez erre. Xukatu paper xurgatzailean. Frijitu modu berean tipula-malutak eta xukatu. Frijitu txil lehorrak puztu eta kurruskariak izan arte. Atera txileak paellatik, eta utzi xukatu eta hozten. Zurtoinak eta haziak baztertu, eta zatitu edo moztu txileak zati txikitan. Utzi aparte baratxuriarekin eta tipularekin.
2- Paella berean, igurtzi koilara baten atzealdea zanpatuz. Gehitu limoi-zukua eta soja-saltsa. Atera sutatik eta gehitu kakahuete-gantza eta nahastu dena oso ondo. Utzi hozten eta, hotz dagoenean, gehitu baratxuria, tipula, txilea eta azukrea. Nahastu dena ondo eta jarri beirazko poto batean gordetzeko.
3- Prestatu barazki guztiak. Prestatu ur irakineko bi eltze. Gehitu kurkuma eta gatza eta azukrea beste biei.
4- Egosi patatak kurkuma-uretan samur egon arte. Gero, xukatu eta bero mantendu.
5-Beste eltzean, irakin azla 5 minutuz edo samur egon arte. Kendu eta xukatu. Egosi berriro ura, landare bakoitza galdarraztatu ondoren. Galdarraztatu lekak 4 minutuz, kendu eta xukatu. Mantendu barazki guztiak bero. 6- Xukatu soja-kimuak 30 segundoz, eta gaineratu gainerako barazkiei.
7- Bota behar adina olio zartagin handi batean, alboetatik 5 mm-ra iristeko, eta beroa. Moztu tofua kubotan, eta bota arto-irin pixka bat.
8- Kendu gehiegizko irina eta gehitu olio beroari.
9- Frijitu, saltoka, gorritu arte eta zarakar fina izan arte.


GOZOA

Osagaiak:
250 g Arroz glutinosoaren irina (supertxinoan erosi)
250 ml Koko-esnea (lata)
2-3 pieza Gula Jawa ( edo azukre beltza) edo txokolate beltzeko pastilla
150 g Koko birrindua
Koloratzaile berde tanta batzuk (Pandan zaporea)

Nola egin:
1- Lehenik eta behin, koko birrindua lurrunezko eltze batean jarri behar da, eta kokoa berotu eta hezetu, behar adina berotu, kokoa berriro samur egon dadin. Gorde.
2- Orain, egosi Jawaren piezak, eta aizto batekin zatitu zatiak. Gorde. Ontzi batean, nahasi arroz glutinosoaren irina koko-esnearekin eta koloratzaile-tanta batzuk. Egin bola berde lehor bat, eskuak itsasten ez dituena.
3- Orain, zatitxo bat hartu, bolatxo bat egin, zure eskubideak,aplastatu eta, ondoren, sartu gula jawa zati bat barruan, bolatxoa osatuz. Ping-pong pelotatxo bat baino txikiagoa izan behar du. Bolatxoak ur irakinetan sartzen dituzu, banan-banan. Onena 10 bolatxo egitea da, eta gero 10 bolatxo. Bata bestearekin ez itsasteko, eta berriz ere azalera igotzen direnean, eginda egongo dira... horrela bolatxo guztiak egingo dituzu. Atera berehala uretatik eta bildu koko birrinduan.
4- Jateko prest daude. Klepon hori hobeto dago oraindik epel dagoenean. Beraz, mikrouhin-labean ere berotu dezakezu, hotz badaude.


Osagaiak:
250 ml koko-esne
250 g irin
Gatz apur bat
2 arrautza
1/4 katilukada pandan-estraktu
100-150 ml ur
Olio edo gurin pixka bat
150 g koko lehor edo 200 g koko fresko (birrindua)
75 g azukre beltz edo koko-azukre
200 ml ur
2 koilarakada kanela
50 ml koko-krema (kendu koko freskoa erabiltzen bada)
Pandan orri bat (aukerakoa)

Nola egin:
1- Bol batean, nahastu 250 ml koko-esne irinarekin, arrautzekin, pandan-estraktuarekin, gatz apur bat. Pixkanaka ura gehituz joan masa homogeneo eta likido bat lortu arte.
2- Berotu zartagin bat su ertainean. Sukaldeko paperaren laguntzarekin, koipeztatu zartagina pixka bat. Jarri orea zartaginean koilara batekin (oso handia bada, ez bete). Hartu berehala zartagina kirtenetik eta mugitu alde batetik bestera, nahasketa zartagin osoan barreiatu dadin. Orea alde batetik prestatu denean, bere kabuz hasiko da urertzetatik askatzen. Une horretan, irauli, beste aldetik minutu batez egin dadin. Kendu sutatik eta gorde. Errepikatu eragiketa masa amaitu arte.
3- Eltze batean kokoa, azukrea, kanela, gatz pixka bat, 200 ml ur, koko-krema (koko lehorra erabiltzen bada) eta pandan-orria (aukerakoa) jarri. Su ertainean kozinatu, ura kontsumitu arte, baina lehoregi gelditu gabe.
4- Krepe bakoitzaren gainean, mutur batetik gertu, koko-betegarritik bi koilarakada jarri. Eskuekin trinkotu eta forma eman. Tolestu betegarriarekiko perpendikularrak diren muturrak, laukizuzen antzeko bat gera dadin eta krepeak erraz bil daitezen.
5- Postrerako edo snack gisa eguneko edozein ordutan gozatzeko.


Osagaiak:
1 unitaterako
1 Banana heldua baina sendoa
25g gari-irina 2 koilarakada
3g legamia kimikoa
25ml ur hotza
15g azukrea
Gatz bat
Frijitzeko ekilore-olioa

Nola egin:
1- Hasteko, nahastu bol batean irina, legamia eta kanela ur hotzarekin. Ondo nahastu arte mugitu. Gehitu gatza eta azukrea, eta nahastu berriro, dena integratzeko.
2- Bananaren azala zuritu, eta erditik moztu, luzetara. Bi erdiak masan arrautzaztatuko ditugu, aurretik plater lau batean jarrita, eragiketa errazagoa izan dadin. Plater bat prestatuko dugu sukaldeko paperarekin, platanoa frijitutakoan jartzeko.
3- Zartagin batean olio pixka bat berotu, eta platano-zatiak frijitu gorritu eta kurruskatu arte. Sukaldeko paperaren gainean jarri, gehiegizko olioa xurgatzeko. Zerbitzatu azukre hautseztatuak.